fredag 19. januar 2024

Michael Manns ærekrenkelses-rettsak om hockeykølla

Etter 12 år med forsinkelser begynte endelig ærekrenkelsessøksmålet anlagt av klimaforsker Michael Mann og forfatter Mark Steyn denne uken. Mann saksøkte Steyn og andre i 2012 og hevdet at de injurierte ham da de hånet hans beryktede "hockeykølle"-graf, som har vært hovedpunktet for klimaalarmisme i flere tiår. Steyn sammenlignet tilsløringen av Manns elendige vitenskap ved hans daværende arbeidsgiver Penn State University med måten skolen dekket over de forferdelige seksuelle overgrepsforbrytelsene utført av den vanærede fotballtreneren Jerry Sandusky og deretter hvitvasket en intern etterforskning.

Steyn trekker seg aldri tilbake fra en kamp, og stiller Manns hockeykølle på prøve. Og i en vri som enten vil være strålende eller katastrofal, opptrer Steyn som sin egen advokat i denne sivile saken.

Her er hva Steyn startet med i åpningen av rettsaken:




Nedenfor er Mark Steyns hovedtale om Michael Mann-søksmålet i 2015 på Heartlands 10. internasjonale konferanse om klimaendringer. Steyn kalte The Heartland Institute "et helt uunnværlig fyrtårn av fornuft i denne saken [klimaendringer]."



Denne rettssaken blir promotert av Ann McElhinney og Phelim McAleer som "Climate Change on Trial".

Ann og Phelim strekker seg langt for å få detaljene i rettssaken til oss alle, hver dag. De er i retten, og har skuespillere som gjenskaper kritiske ordvekslinger fra rettssalen. De har en dedikert ny podcastserie på Spotify, som du kan abonnere på her:

https://open.spotify.com/show/6jDpaNT18Yg0t8kIvfV0Du

Rettssaken forventes å pågå til ca. 6. februar, vi er tre dager inne i den nå, men de første dagene var for det meste prosessuelle og juryvalg.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar