tirsdag 13. februar 2024

Børsen avklarer det grønne skiftet

Equinor raste på Oslo Børs etter framleggelsen av Q4-tallene i forrige uke.

Nå begynner analytikerne å regne inn den økonomiske selvskadingen Equinor påføres ved å fortsette å forfølge dysfunksjonelle, ulønnsomme og miljø­problematiske vindmølleprosjekter både i Norge og utlandet.

Markedet viser en knallhard mistillit til at Equinor fortsetter å holde på satsing på "alternative energikilder", og da særlig de store og stadig mer urovekkende vindfarmene.

Analytiker Tom Erik Kristiansen i Pareto Securities peker på flere grunner til aksjefallet:


«- Aksjen er svak, drevet av høyere enn forventende investeringer fremover og fortsatt vilje til å putte mer penger inn i fornybart med lav avkastning, sier han til E24.

Andre store oljeselskaper har begynt å ta til vett og rygger ut av vind.
Pareto viser her f.eks. til at europeiske selskaper som Shell og BP har kraftig redusert sine satsninger, og markedet nå straffer Equinor for å ikke gjøre det samme gitt utfordringene industrien nå opplever med relativt lav lønnsomhet (egentlig svære tap uten store offentlige subsidier) på vindprosjektene.

Equinor melder at «forventet total kapitaldistribusjon», som inkluderer utbytter og tilbakekjøp av egne aksjer, er på 14 milliarder dollar i 2024. Det er ned fra 17 milliarder dollar i fjor.

- Utbyttet er bra og høyere enn forventet. Men med høyere investeringer kommer selskapets kontantstrøm under press og da vil utbyttekapasiteten også falle framover, sier Kristiansen.

- Equinor er også høyt priset mot peers i Europa. Med et svakere gassmarked er det da få grunner til å kjøpe Equinor på relativen,» sier han.

 

Nå begynner Equinors pinlige posering for det grønne skifte-tyranniet å koste skremmende mye:


Dagens Næringsliv påpeker at 111 Equinor-milliarder er skylt bort på børsen på syv dager, etter at markedet ser at såkalte "grønne" prosjekter blir økonomiske katastrofer i tur og orden.

Lenke: 
https://www.dn.no/bors/oslo-bors/olje/equinor/ny-nedtur-for-equinor-aksjonarene/2-1-1597523

ABG-analytiker John Olaisen sier i dag at "eiernes penger sløses bort på grønn moralisme", og at "uten oljen må Equinor si opp 5 til 10 prosent av sine 20.000 ansatte hvert år fremover".

Er det de økonomiske konsekvensene - og ikke forskere - som vil stoppe klimaalarmismen?

Flere finansanalytikere stikker nå hodet fram med en advarsel om at de økonomiske skadevirkningene av "det grønne skiftet" vil tvinge påstanden om "klimakrise" og dens falsifiserte CO2-hypotese stadig mer ut av markedet etter hvert som de vestlige samfunns eksistensgrunnlag knekkes stadig mer ned.

Lenke: https://www.finansavisen.no/energi/2024/02/13/8096187/equinor-slakt-kaster-bort-eiernes-penger

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar