lørdag 10. februar 2024

Klimapolitikkens maskeradeball

Professor Jan Emblemsvåg (NTNU Ålesund) har skrevet en kort, men viktig og avslørende artikkel om svakhetene i det grønne skiftet. Han starter med å referere historieprofessor Zelikow, en tidligere amerikansk diplomat med sentral stilling i 9/11 kommisjonen og bakgrunn fra 5 amerikanske presidentadministrasjoner. Sitat (oversatt):

«Verdens svar på klimaendringer har altså vært den geopolitiske ekvivalenten til et maskeball: en form for aristokratisk hoffunderholdning fra det sekstende århundre, en dramatisk forestilling med poesi og dumme allegoriske show, som vanligvis kulminerer i en seremoniell dans sammen med tilskuere.»

Det er ikke vanskelig å forstå hva han mener. Mange land nekter å ta høyde for enkle fysiske realiteter som er like udiskutable som gravitasjonsloven. Med tanke på hvilken energiteknisk uvitenhet som avdekkes mht. våre politikeres programmer for "grønt skifte", og hvor knusende selvskadende dette er både økonomisk og miljøteknisk, anbefaler jeg alle som er interessert i REELT MILJØVERN (ikke klimademagogi) å lese denne artikkelen nøye:

Enten google «Klimapolitikkens maskeradeball leder ingen vei», eller slå opp på

https://www.smp.no/meninger/kronikk/i/JQ8daR/klimapolitikkens-maskeradeball-leder-ingen-vei

Det er ikke lenger bare klimarealister og innsiktsfulle tekniske miljøer som advarer om hvilke ulykker "det grønne skiftet" er i ferd med å bevirke, også økonomene forstår stadig mer av alvoret i denne selvskadingen også - og begynner å protestere:

Og nå har også selveste leder for det som kalles Finanspolitikkutvalget, NTNU-professor Ragnar Torvik, på tampen av en pressekonferanse med finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) tatt bladet fra munnen og fulgt opp mye av den samme kritikken vi har fått fra bl.a. Emblemsvåg. Torvik er ganske så tydelig på hvor ille våre "klimapolitikere" har stelt seg:

"Vi mener at det samrøret som vi observerer mellom virkemidlene på klima-, energi-, og næringspolitikkområdet, det fortjener både debatt og det er en bekymring for statsfinansene. Ikke bare fordi det går ut over pengene, men også produktivitet og fremtidig verdiskapning."

Nettavisen har slått opp en større artikkel om saken, som absolutt anbefales å ta en titt på. 

Lenke: 
https://www.nettavisen.no/okonomi/regjeringens-egne-eksperter-slakter-klima-og-energipolitikken/s/5-95-1626314

 

Oslo Børs opplever som tidligere omtalt et stadig økende ras av konkurstruede "grønne" selskaper.

Som i praksis stort sett er selskaper med utopiske forretningsfantasier nørt opp av like stupide klimafantasier hos subsidiebevilgende politikere.

Teco 2030 er et typisk og ferskt eksempel - helt i tråd med Emblemsvågs advarsler:

Selskapet ble børsnotert på Euronext Growth-listen til Oslo Børs høsten 2020 for å utvikle hydrogenbaserte brenselceller. Det grønne selskapet hadde mål om å bli en av de ledende leverandørene av "nullutslipps­teknologi" (som om endeproduktet "hydrogenbaserte brenselceller" er "utslippsfritt" på veien...).

Ideologi-generert dyskalkuli

Når man trenger dobbelt så mye energi til å framstille hydrogenet til disse "brenselcellene" som faktisk leveres som sluttprodukt, så burde selv analfabeter ta poenget. Men å være politisk klimaidiot strekker seg langt lenger enn å bare være analfabet (i betydningen manglende evne til å lese faktisk vitenskap), man er grovt rammet av dyskalkuli: En kognitiv svikt som gjør det vanskelig å tilegne seg og å bruke kunnskap for å løse matematiske oppgaver. Utfordringen er knyttet til tall og regning, og mer presist til posisjonssystemet og grunnleggende telleferdigheter.

 

Selskapet startet som de fleste andre med en raus støttepakke fra våre klimaforvirrede regjeringer, men allerede i fjor var det ganske åpenbart hvor veien ville gå.


I praksis ingen inntekter, slutt på innledende støttepakker hvorpå reelle driftsrealiteter begynner å vises i regnskapene.


Lenke: 
https://www.finansavisen.no/nyheter/energi/2022/11/11/7958968/okt-underskudd-for-teco-2030 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar