lørdag 30. mars 2024

Trumps rettssak og NRKs farseaktige dekning av dette

Det ser nå ut som Demokratenes (hittil) kanskje alvorligste forsøk på å hindre Trump fra å stille som republikanernes kandidat i høstens presidentvalg har feilet. Trump har tatt innersvingen på sine motstandere enda en gang, og Demokratene vil få mer enn nok med å slikke sine egne sår.


Under overskriften "Trump triumferer, mens New York begår selvmord", skriver danske Lars Hedengård:


Mandag 25. mars skulle ha vært de amerikanske Demokratenes finest hour – dagen da de endelig fikk has på sitt hatobjekt nummer én, Donald Trump, som de har jobbet hardt for å knuse siden 2015. I stedet fikk de en kalddusj.

Ifølge en avgjørelse fra den Demokratiske dommeren Arthur Engoron, som ble ansporet av den Demokratiske justisminister Letitia James i New York, var mandag dagen da Trump måtte hoste opp 464 millioner dollar pluss renter for i det hele tatt å få lov til å anke Engorons dom i en sak der ingen hadde tapt en cent og ingen ofre hadde meldt seg.

Engorons kjennelse settes i relieff av at flere vitner, deriblant Deutsche Bank, forklarte at de hadde vært fullstendig tilfredse med å gjøre forretninger med Trump, og gjerne ville gjøre det igjen. En professor i regnskap ved New York University fortalte at det ikke var noe å sette fingeren på i regnskapene til Trump-organisasjonen. Men dette gjorde ikke det minste inntrykk på dommeren, som selvsagt var på det rene med at hele saken var anlagt av politiske grunner.

Letitia James slikket seg allerede om munnen ved utsikten til å kunne beslaglegge Trumps eiendommer i New York, for det var ikke forventet at han kunne skaffe pengene.

Men akk! Samme dag besluttet en ankedomstol å redusere Trumps betaling til 175 millioner, som han må ut med innen ti dager. Trump har kunngjort at han vil kunne betale beløpet kontant. Det betyr at han vil kunne anke Engorons avgjørelse og gi Letitia James lang nese.

Ankedomstolen opphevet også Engorons forbud mot at Trump og sønnene hans driver familiens virksomheter. Det vil de fortsatt kunne gjøre mens ankesaken pågår. Ifølge mange observatører er Arthur Engorons dom så besynderlig og uten presedens at Trump har gode muligheter til å få den opphevet – om nødvendig av høyesterett.

Men det skulle bli verre for de blodtørstige Demokratene. Et av formålene med deres lawfare (misbruk av rettsvesenet for politiske formål) var å slå Trump konkurs, sånn at han ikke skulle ha penger til å drive valgkamp.

Men penger har han nok av etter at selskapet hans, Trump Media & Technology Group, mandag ble slått sammen med Digital World Acquisition Corp (DWAC) og deretter blir børsnotert på Nasdaq. Det betyr at Trump kan selge aksjene sine. Trump eier over 78 millioner aksjer i det nye selskapet, til en verdi av anslagsvis 4 milliarder dollar. I kjølvannet av ankedomstolens avgjørelse steg DWACs aksjeverdi med ca. 35 prosent mandag.

Det foreløpige utfallet av Demokratenes forsøk på lawfare er et alvorlig tilbakeslag for partiet, men kan på lengre sikt vise seg å være en økonomisk katastrofe for byen og delstaten New York, der velgerne begeistret sluttet opp om Letitia James' åpent bekjentgjorte plan om å «ta Donald Trump». Mye tyder på at de harde realitetene i stedet vil presse livet ut av New York.

 https://www.document.no/2024/03/27/trump-triumferer-mens-new-york-begar-selvmord/


Einar Berg i kommentarfeltet forklarer og oppsummerer:

Ankedomstolen forsto hvilken juridisk farse denne saken er blitt både for Dems,Biden og for New York.Hele staten settes i et dårlig lys når investorer advarer mot å investere der og selv flytter sine bedrifter til andre stater.
Også Dems vil forstå at denne saken er så enorm at Trump får mye oppmerksomhet og stadig flere velgere forstår hvordan de som styrer Biden er de som faktisk trekker i trådene når Trump skal 'tas' i disse rettssakene.
Når statsadvokatene som fører sakene har flere møter i The White House ser vi hvordan dette styres politisk.

Heldigvis har overspillet mot Trump nå vekket amerikanske velgere!
Han får enormt med oppmerksomhet i timelange direktesendinger og han kommuniserer direkte med millioner av velgere.

Nesten ingen andre enn Document i Norge er i nærheten av å rapportere om hva denne store saken faktisk dreier seg om og hvilke konsekvenser den har!

Så sant, så sant, for i over en uke har vi hørt NRK-reportere godte seg og harselere om at "Trump er ikke så rik som han skryter av", "han kan jo erklære seg personlig konkurs (for å slippe å betale), men den det vil jo ikke se så godt ut for en presidentkandidat" og så var det Dagsrevyens Åsa Vartdal som presterte å spørre: "Men kan Trump komme i fengsel før valget?", hvorpå USA-korrespondent Tove Bjørgås måtte gi (det skuffende) svaret: "Nei det gjør han ikke."

Nå er det plutselig veldig stille på NRK-fronten. Man må faktisk søke for å finne ut at

 

Trump vant frem med å få redusert garantien han må stille for beløpet han er idømt i en sivil bedragerisak. Garantibeløpet er redusert fra 454 millioner dollar, til 175 millioner dollar"

Dette er en stor seier for Donald Trump.

Det betyr at myndighetene i New York ikke kan beslaglegge hans eiendeler nå, og at han ikke trenger å slå seg selv konkurs.

https://www.nrk.no/urix/siste-frist-for-trump-til-a-betale-milliardbot-1.16820151 

Ikke ett ord om hvorfor den sinnssyke boten ble redusert så betydelig. Det var selvsagt ikke for at ankedomstolen skulle være "snill" mot Trump, men det er dette inntrykket som etterlates av NRK. Derfor er dette bare enda et eksempel på hvordan norske massemedier formidler et falskt bilde av virkeligheten.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar