lørdag 13. august 2022

Varmebølger, varmerekorder - men hva med kulda?

 


Media har en lei tendens til å varsle alt som kan minne om varmt vær og varmerekorder. Balansen i rapporteringen mangler som regel. Her er noen meldinger MSM med fordel kunne latt være å underslå:


Rapport fra 27. juli 2022:

Skianlegget i New Zealand må stenge - på grunn av for mye snø!

Skisteder på den sørlige halvkule har hatt en «flott sesong» med «massive snøstormer som dumper mange fot med snø på fjellene», melder snowbrains.com.

New Zealands skisesong er på rekordstor måte, ifølge unofficialnetworks.com , og en rekke skisteder sliter med å holde åpent midt i all nysnøen.

Skiområdet Mt. Lyford måtte stenge igjen etter at metervis med snø hadde hopet seg opp. Det kunne bare ikke nås!


* * *


Rapport fra 26. juli 2022:

Sjelden kulde rammer UAE og Oman

De sjeldne kjølige og regnfulle dagene denne uken i Oman og De forente arabiske emirater UAE ble også ignorert av media.

I går, klokken 14:45. lokal tid nådde Al Ain en maksimal temperatur på "bare" 28,8°C – hele 16K under juligjennomsnittet (44,8°C).

Regnet strakte seg videre vestover i dag (27. juli) og også nordover til Dubai og Abu Dhabi – en første gang for juli måned.

...

Det er også artikler om tendensiøs klimarapportering i USA og om orkansesongen i Atlanterhavet, som har vært veldig stille så langt.



* * *


Rapport fra 28. juli 2022:

Storbritannia lider av uvanlig julikulde (2,9°C) etter 2-dagers hetebølge.

Det har gått elleve dager siden Storbritannia har holdt ut sine 48 timer med varme siden den varme strømmen av afrikansk luft blåste unormalt langt nord på baksiden av en svak og rislende meridional jetstrøm, og sendte klimaekstremister inn i rekordstore omganger med sengevæting.

Sommeren har stoppet opp i Storbritannia og store deler av Nord-Frankrike denne uken - svært lave temperaturer i slutten av juli har feid over store deler av landet, med et minimum på 2,9 C registrert i Sennybridge, Wales onsdag morgen - den laveste for slutten av juli for tiår.
...
Også i Tyskland har det den siste tiden vært uvanlig kjølige netter i enkelte områder – noe som ble helt borte i mediepratet om varmen og tørken. 


* * *

Sommersnø i Alaska

En annen region på planeten som sies å "synke inn i glemselen" er Alaska.

Til stor skuffelse for klimabeskytterne har det i store deler av den amerikanske delstaten vært uvanlig kaldt i det siste. Kraftig snøfall kom i Beringstredet i juli, og snøbyger ble observert på Iŋaliq (Lille Diomede).

Snø i juli er høyst uvanlig, sier Rick Thoman, ACCAP/IARC klimaspesialist ved UAF.

Elvedaler var nær frysepunktet, spesielt i Bristol Bay-området, og lavmål brøt den forrige rekorden som ble satt i 1970 (3,9°C) ved King Salmon 23. juli.

Det falt snø i Fairbanks-området i slutten av juli, - igjen en sjeldenhet.
...

* * *

Rapport 1. august 2022:

Juli i Antarktis var igjen kaldere enn gjennomsnittet.

Den foreløpige antarktiske gjennomsnittstemperaturen for juli er inne, og som forventet var det en kald måned på bunnen av verden.

Sydpolstasjonen registrerte en gjennomsnittstemperatur på -61,2°C den siste måneden, som er hele -1°C under grunnlinjen 1991-2020 og omtrent -1,4°C under gjennomsnittet for 1981-2010 - ytterligere indikasjon på at Antarktis kontinentet har faktisk avkjølt de siste tiårene.


* * *

Rekordkulde på Madagaskar:

Juli var uvanlig kjølig over hele øynasjonen Madagaskar, selv i kystområdene.

Rekordlave laveste nivåer ble nådd gjennom hele måneden, inkludert 15,8 °C i Diego Suarez, 14,9 °C i Nosy Be, 15,6 °C i Majung og 13 °C i Fort Dauphin.

«Her på Madagaskar har vi en uvanlig kald, lang vinter, med temperaturer under 10 grader Celsius om natten og ingen varme eller isolasjon. Folk er uforberedte på dette og sliter virkelig med å holde seg varme, sier Charlotte Baker, tidligere BBC-journalist og nåværende kommunikasjonsdirektør for det WHO-ledede globale COVID-19 Access Initiative, som forøvrig representerer ekstremistene som liker å skylde på  "global oppvarming" når det blir kaldt på Madagaskar. 

* * *

1. august:

Kraftig snø har stengt veier i New Zealand

Kraftig snøfall har forårsaket veistenginger og forstyrret strømforsyningen i deler av New Zealands sørøy.
Canterbury Highlands og Alpine pass var blant de snørikeste områdene.

Mt Dobson skiområdet ble tvunget til å stenge søndag etter at ytterligere 12 cm snø falt over natten.

Mt Lyford Sunday morning [Tess Simpson].

...
Denne sesongens rekordstore og langvarige kuldeperioder har blitt ledsaget av imponerende snømengder, både i Australia og New Zealand.

Dette er illustrert i følgende GMASI Australia/New Zealand Snow Depth Graph, som viser at året 2022 (rød linje) er høyere enn de siste årene:



Lenke: 


* * *

Rapport 3. august 2022:

Frostnetter i Sør-Afrika

Eksepsjonelt kalde netter har nylig rammet det sørafrikanske og namibiske høylandet.

1. august ble det registrert et lavpunkt på -12,2 °C i Sutherland, Sør-Afrika, og -6 °C i Graaff Reinet.
Rekordfrosten har også hatt innvirkning på Namibia, der det ble målt -3,9 °C i hovedstaden Windhoek.

* * *

Rapport 4. august 2022:

Kald juli over Australia

Selv ifølge det datamanipulerende, UHI-ignorerende Bureau of Meteorology, var juli 2022 en kald måned over hele Australia.
I følge offisielle data endte landet som helhet med en gjennomsnittlig juli-lesing rundt -0,8°C UNDER gjennomsnittet for 1991-2020. Måneden var også 0,16°C UNDER grunnlinjen 1961-1990 – en historisk kald epoke.

* * * 

Månedlig kuldeperiode over Skandinavia

Som i Australia var juli unormalt kald i Skandinavia – et faktum som motsier medienes «katastrofe»-retorikk om Europa i sommer.

Norge

Juli 2022 endte i Norge med en temperaturanomali på -0,3°C UNDER flertiårsgjennomsnittet.

Helt i nord, i Finnmark, var det mildt og vått - her falt nesten 200 % av gjennomsnittlig nedbør - og i de fleste andre deler, spesielt sentral- og sørvestområdene, var det kaldt og tørt - her verdier på 2 K registrert under standardene.

Sverige

Juli 2022 var også en kald måned under gjennomsnittet i Sverige.

Kulden var mest merkbar i de sentrale delene. Målte verdier mellom -0,5 °C og -1 °C UNDER standarden ble registrert her.
Det var tørt i sør og vått i nord.

Dette var også å forvente, for det store høytrykksområdet som dominerte store deler av Europa lå over Skandinavia. På nordsiden fant de atlantiske værsystemene veien østover langt mot nord.


 
Juli 2022 endte i Danmark med en gjennomsnittstemperatur på 0,5 °C under flerårige grunnlinje.
Danmarks under gjennomsnittet kalde juli kom til tross for en kort hetebølge som toppet seg med 35,9 C den 20. juli (landets nest høyeste) og sendte MSM inn i nok en patetisk, dårlig informert panikk.

Imidlertid antyder logikken, dataene og den historiske dokumentasjonen at korte hetebølger nesten ikke betyr noe for å bestemme klimatilstanden – de kan og ALLTID forekomme, selv midt i en istid.


* * *

Rapport 8. august 2022:

Også på Island: Kaldere enn gjennomsnittet

Islands gjennomsnittstemperatur i juli var 10 °C, 0,4 °C under gjennomsnittet for flere tiår.

Dette er litt av en kontrast til juli i fjor, som var den varmeste på Island siden 1933.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar