tirsdag 28. november 2023

Droneangrep vest for Moskva

Mandag 27. november

Det russiske «Smolensk Aviation Plant» ble angrepet over natten

Lokale offentlige chatter og medier skrev om dette og rapporterte umiddelbart at taket på et av verkstedene var skadet.

«Dronen falt på taket til et av anleggets verksteder og eksploderte. Som følge av eksplosjonen ble selve taket og gulvbjelken skadet. Det var ingen skader» - Baza.

Det ble senere rapportert at droneangrepet på anlegget var mer vellykket enn først antatt: to MiG-31 ble skadet der.


Lenke --> https://inspectornews1.com/ukraine-drone-hit-smolensk-aviation-plant-of-russia-where-x-59-rockets-are-produced/





Samtidig meldes det at russerne nå plukker ned luftvernsystemene sine i Kaliningrad.

British MoD Defense Intelligence vurdering fra søndag 26. november indikerer at Russland aktivt fjerner sine luftvernsystemer fra sin vestlige eksklave Kaliningrad, for å styrke forsvaret i Ukraina.

Dette er en av de sterkeste indikasjonene til nå på at orkene i Moskva sliter med å tåle trykket fra den pågående krigen i Ukraina.



Newsweek:

"Kreml har sannsynligvis flyttet en rekke strategiske luftforsvarssystemer fra sin Østersjøbase i Kaliningrad til de nåværende frontlinjene i Ukraina for å "erstatte nylige tap," skrev det britiske forsvarsdepartementet i sin siste oppdatering. "Som sin vestligste utpost og grenser på tre sider av NATOs medlemsland, ser Russland på Kaliningrad som en av sine mest strategisk sensitive regioner," la departementet til.

Dette er store nyheter. Det må bemerkes at med mindre Russland har klart å sikre backup-brikkesett (og annen vestlig dual-use teknologi), sliter de. De trenger de vestlige komponentene. For å opprettholde enhver ny produksjon av radarer, skjermer, sensorer, osv. for deres hyllede (men nå innrømmet å være mindre formidable) luftvernsystemer som S-400, kan de ikke gjøre det med ren russisk elektronikk.















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar