mandag 10. juni 2024

Om EU-valget

Til tross for det varmeste året på hundre tusen år, stemte europeere på utskjelte, klimafornektende, ytre høyre partier

Forbannelsen er brutt

Tretti år med å lage en fantasifortelling var fint mens land fløt på en sky av endeløse, enkle penger, men de dagene er over.

Tellingen pågår fortsatt i EU-valget, men De Grønne ser ut til å ha mistet rundt 20 seter, og krympet fra 74 seter til 53. I Tyskland, Europas grønne kvelertak, tyder meningsmålinger på at de grønnes stemme falt fra 20,5 % til 12 % .

I et sjokk doblet Marine Le Pens parti i Frankrike Macrons partistemme og oppnådde 30 % av stemmene til hans 15 %, hvorpå Macron kalte ut et nødvalg i håp om å redde noen ekstra plasser i Frankrikes parlament før "ytre høyre" virkelig våkner. opp.

"Ytre-høyre", selvfølgelig, det gjelder alle som tviler på at sykler kan stoppe stormer:

Til tross for at 242 % av de nobelprisvinnende ekspertene er sikre på at livet på jorden vil bli ødelagt innen 2034, var ikke klimatiltak en prioritet for de fleste europeere.


https://apnews.com/article/eu-election-right-migration-climate-polls-vote-0fbfcb7bd987008e802d70f759fa870b

Avisjournalister har imidlertid andre prioriteringer enn de fleste velgere. Nå forsvinner de klimaambisjonene...


https://www.cnbc.com/2024/06/10/european-election-results-spark-fears-over-weakening-climate-ambitions.html

Noen aviser har ikke bare andre prioriteringer, de snakker et annet språk:


https://www.theguardian.com/world/article/2024/jun/10/eu-parliament-politicians-climate-denying-parties

Hvem er disse partiene som benekter at vi har klima?

For fem år siden kalte The Guardian det en "stille revolusjon som feier Europa" da De Grønne gikk fra utkantsidealister til "potensielle kongeskapere". I stedet var det et femårig hensynsløst eksperiment som kastet historisk industri og truet en livsstil det tok tusen år å skape.

De virkelige kongemakerne i EU som var i panikk over klimaendringene forrige uke, er nå plutselig uforpliktende når det gjelder å invitere De Grønne til samtaler. Det handlet alltid om makt for Ursula Von der Leyen, og dessverre er hun der fortsatt.

Den fantastiske Mark Steyn om EU-valget og medienes massasje:

Faktisk, mellom [Marine Le Pens] triumferende National Rally og M Zemours Reconquête (Reconquest-partiet), fikk det som BBC og til og med Telegraph insisterer på å kalle "ytre høyre", bare førti prosent av stemmene. (M Zemours parti er for de som mener Mme Le Pen ikke lenger er «ytterst høyre» nok.) I Tyskland så Olaf Scholz sitt parti på tredjeplass, bak det enda mer «ytre høyre» Alternative für Deutschland. Over en million av Scholzs velgere byttet til den ååå-alltid-så-høyre-høyre AfD.

Så «ytterste høyre» kommer mye nærmere: kanskje Telegraph burde prøve å holde teleskopet riktig vei.

I stedet trøstet mediene seg med å finne at den høyreekstreme raseringen ikke gikk så langt som den kunne: I Nederland har Geert Wilders' Freedom Party gått fra null seter til seks for å fremstå som det største enkeltstående nederlandske partiet i Europaparlamentet – men alle ekspertene er enige om at dette av en eller annen grunn er en liten underytelse.





Kilde: https://joannenova.com.au/


 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar