søndag 2. juni 2019

Israelsk-fiendtlig vinkling gjennomsyrer programmene fra NRK.

Styrker fra Iran og Hizballah har de siste dagene samlet seg i tre strategiske områder ved Israels grenseområde Golan (Mount Hermon). Hizballah-soldatene har kamuflert seg som ved å benytte syriske uniformer. Mens USAs utenriksminister Lieberman besøker Moskva for å diskutere problemene i Syria, har Hizballah funnet det som et passende tidspunkt å angripe landsbyen Quneitra, som ligger i området. Quneitra holdes av syriske opprørsstyrker, og landsbyen ligger like ved grensa til Israel.

Når så to syriske raketter slo ned på israelsk område ved Golan, slo Israel naturlig nok tilbake med samme mynt. Avstanden er omlag 3 mil i luftlinje fra Mount Hermon på Golan til Quneitra.





Hva rapporterer så NRK?

Meldingen på tekst-TV ser slik ut. Den er redigert på, så den virker faktisk mer "nøytral"  enn meldingen som ble lest i radio.




Nyhetsopplesingen hadde denne ordlyden:

"I Syria er minst tre soldater drept og flere andre er skadd i israelske rakettangrep – det melder statlige medier i Syria. De israelske rakettene ble sendt fra de okkuperte Golanhøydene i følge en kilde i det syriske forsvaret.

Israels militære sier at Syria også har skutt raketter mot dem, og at det siste angrepet er et svar på det."





Det er godt mulig NRK bare videreformidler pressemeldinger fra propagandakanalen NTB, men jeg vil likevel si at NRKs fremstilling av dette har et visst forbedringspotensiale.



Omtrent hver gang Hizballah eller Hamas organiserer et angrep på Israel, enten det er ved steinkasting, knivstikking, skyting eller rakettangrep, virker det som om NRK prøver å fremstille det slik at Israel er den angripende part. Det utbroderes om hvor ille det går ut over palestinerne, som nok dessverre er sant, men det er etter at Hizballah har fremprovosert en konfliktsituasjon.




Kilder:

NRK

Debka.com
























Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar