tirsdag 4. juni 2019

Det blir dårligere tider for bønder i tiden fremover


Protecting crops
Anti-frost candles burn in a vineyard in Flaesch, in the Swiss canton of Grisons, April 28, 2016. Due to unseasonably low temperatures, wine growers are attempting to protect their grape shoots with additional warmth from the anti-frost candles. (GIAN EHRENZELLER/EPA)




Kaldt og dårlig vær har medført at avlingene i USA ser ut til å komme senere og bli dårligere enn vanlig.

En slik utvikling er varslet på forhånd, da sola er inne i fase som kalles "Grand Solar Minimum". Den russiske professoren Valentina Zharkova har utarbeidet en modell som omfatter solflekk- og magnetisk-aktivitet. Til nå har modellene utvist en nøyaktighet på 93%. I følge Zharkova vil sola gå inn i noe hun kaller "Super Grand Solar Minimum" som begynner omkring år 2020. Denne lave solaktiviteten gjør at vi risikerer en periode på 40 til 60 år med kaldt vær på samme måte som vi hadde for 350 år siden. Mens CO2-hodene forteller oss at våre utslipp vil øke energimengden inn mot oss med 1,5 Watt/kvadratmeter lover Zharkova oss en nedgang på 8 Watt/kvadratmeter i total sol-innstrømning.


Allerede nå merkes virkningene. Som i fjor hadde tyske, sveitsiske og franske vinbønder problemer med kulda. Det medførte at fjorårets vinhøst ble mindre enn vanlig. Også i slutten av april i år kunne media informere om at det måtte tennes bål for å hindre at frosten tok knekken på årets druehøst. 

Her er data som gjelder mais-avlingen i USA:

Og her for soya:

Nå er det dags å minne om uttalelsen fra Dr David Viner – Senior scientist, climatic research unit (CRU):

"SNOWFALL will become A very rare and exciting event… Children just aren’t going to know what snow is.”

eller tilsvarende:


“Good bye winter. Never again snow?” Spiegel (2000)
“Milder winter temperatures will decrease heavy snowstorms” IPCC (2001)
Christopher Krull, Black Forest Tourism Association / SpiegelPlanning for a snowless future: “Our study is already showing that that there will be a much worse situation in 20 years.” (2005)
“End of Snow?” NYTimes (2014)

Nå meldes det om stadig nye rekorder for kulde og snøfall, både på den nordlige og sydlige halvkule. 

















































































Det er kulderekorder i Nord-California, New Zealand har hatt det uvanlig kaldt, Australia har måttet innføre hvete for første gang siden 2007, utbredelsen av sjøis er nå på 1968-nivå i Baffinbukta. I Denver ble den 128 år gamle kulderekorden 21. mai slått. Den ble på 3,9 grader mens den rekorden i 1891 var på 4,4 grader.

I skrivende øyeblikk er det -57 grader C på Sydpolen.

10 av 10 målestasjoner ved kysten av Antarktis viser at det ikke har vært noen temperaturstigning der siden 1954. Hvorfor virker ikke den globale oppvarmingen i Antarktis?






Lenker:


AlJazeera: Mediterranean island of Corsica witnesses snow in May











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar