torsdag 25. november 2021

De som "tror på vitenskapen" vet ikke hva vitenskap er.

https://www.woodfortrees.org/plot/uah6/from:2016/to:2022/plot/uah6/from:2016/to:2022/trend


Det er ikke klimaet som endrer seg på en faretruende måte – derimot er det klimatiltakene som pålegges oss av alle de som "tror på vitenskapen".

Begrepet "vitenskap" brukes i dette henseende som en brekkstang for å få de vestlige samfunn til å begå økonomisk selvmord. Både nazismen og kommunismen hevdet i sin tid å ha vitenskap på sin side. Dette er treffende formulert av Václav Klaus (tidligere finansminister, president og statsminister i Tsjekkia) ved en minnetale den 17. november om de historiske overgrepene mot Tsjekkia:

"Nok en gang, med stadig økende press og makt, tvinges vi inn i en utopi som hevdes å være basert på vitenskap, og nok en gang må individuell frihet ofres i de antatt høyere måls navn. Nok en gang hindres ytringsfrihet, meningsfrihet og samvittighetsfrihet….

Akkurat som i fortidens triste tider, kreves det ofre av den nåværende generasjonen, som visstnok vil sette en stopper for epidemien, og som om noen få århundrer angivelig vil bidra til at utviklingen av temperaturen på planeten vår vil bli korrekt. Frykten for fremtiden påtvinges oss og vi får beskjed om å gi etter og underkaste oss. Vi blir fortalt at mennesket er fremtidens fiende, vi blir fortalt at vi må ofre velstanden og fremtiden til landet vårt og skjebnen til våre barn og barnebarn til klimakrigens monstre. Vi må ofre oss selv nå, vi vil aldri se resultatene, eller først etter mange århundrer. "

 

Vitenskap er ikke noe man tror på. Vitenskap består i å forholde seg til det man kan måle. Målinger viser at den globale temperaturen har falt siden 2015/16. 

Ikke til å undres over at isdekket i Arktis i år økte raskere enn mange skipsredere trodde da de sendte frakteskipene sine østover mot Chukotka-regionen i Sibir. Bare spør kapteinene på TiksiYamal Ibris, I. TrubinPolar King og Arshenevsky som ble liggende fast i dagesvis i isen før isbryterne kunne få dem løs. Alle båtene måtte snu nesa vestover til Arkhangelsk.



Spådommer - spesielt om fremtida - kan lett slå feil:






Om båtene som måtte snu: https://www.arctictoday.com/ice-locked-russia-arctic-towns-might-not-get-needed-supplies/


Václav Klaus' tale: https://www.klaus.cz/clanky/4829


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar