fredag 12. november 2021

Russerne følgere ikke helt klima-narrativet


 

En russisk TV-kanal har hatt et lengre innslag om klimaaktivisme og klima. Her er en utskrift av hoveddelen i dette innslaget, oversatt til norsk.

"Et fasjonabelt tema er klimaoppvarming og trusselen den utgjør for livet på jorden. Vi får allerede nesten boret i hodet på at folk har skylden for alt, og noen opphetede 'grønne' aktivister er enige om at folk bør, for å redde naturen, få færre barn, fordi hvert barn betyr en karbonbelastning på 60 tonn CO2 et år på planeten. Mange på jorden har allerede tenkt alvorlig på dette. De viser den ultimate vilje til å ofre ved å fokusere utelukkende på fornybare energikilder – sol og vind. Vesten planlegger å bruke milliarder, nei, billioner, på energiomstillingen.

Den svenske jenta Greta Thunberg skulket skolen på grunn av klimademonstrasjoner og ble berømt og rik gjennom klimaaktivisme, men plutselig sluttet nordpolen å smelte. For øyeblikket er isdekket 4,81 millioner kvadratkilometer. Det er én million kvadratkilometer mer enn i september i fjor. Er dette begynnelsen på en klimaendring eller en ulykke? Uansett, nordpolområdet vil spille rollen som gigantisk kjøleskap for den nordlige halvkule den kommende vinteren, noe som uten tvil vil senke gjennomsnittstemperaturen for sesongen. Men det handler om nord.

Hva med Sydpolen i mellomtiden? Ikke fortell Greta, som tilsynelatende har en sårbar psyke, men Antarktis er også et kjøleskap som passer til å oppbevare Pfizer-vaksinen der i frisk luft. Forrige uke registrerte Russische Vostok-stasjonen på Antarktis -79,4 grader. Og gjennomsnittstemperaturen på sydpolen fra april til september var -61 grader celsius, som er 4,5 grader lavere enn de siste 30 årene med observasjoner.

 

Man kan si at det er en tilfeldighet, men på en eller annen måte vil dette andre gigantiske kjøleskapet også avkjøle planeten vår fra sør. Mengden havis rundt Antarktis har nå steget til det femte høyeste nivået som noen gang er registrert.

Greta Thunberg har ennå ikke reformert menneskeheten. Gass, olje og kull er fortsatt veldig populært ... en annen skuffelse ... så hvor er planeten på vei til: oppvarming eller avkjøling? Hvilke faktorer har innvirkning på dette? Og hvor lenge vil en dårlig utdannet, skoleskulkende svensk skolejente fortsette å torturere hjernen til voksne mennesker?

Hvis vi ikke tror på den "grønne" totalitære sekten Greta, men skuer til seriøse forskere, vil det bli klart, basert på målbare data, at solen er den avgjørende faktoren i klimaet på jorden – solens aktivitet og strålingen fra solen mottatt av planeten vår, som avhenger av avstanden og vinkelen på jordens akse. Professor Oleg Sorokhtin, som arbeider ved ('Shirshov') Institute for Oceanography, Russian Academy of Science, utviklet en fysisk teori om klimaet på jorden, med hvilken man kvantitativt kan bestemme den separate påvirkningen av de forskjellige faktorene på klimaet og deres total innflytelse. Drivhusgasser spiller ingen rolle i dette. 

Seriøse utenlandske forskere har samme oppfatning. Professor Ingemar Nordin fra Sverige, professor Richard Lindzen fra USA, professor Guus Berkhout fra Nederland og professor Alberto Prestininzi fra Italia er blant 500 klimatologer og forskere i nærliggende områder, som signerte et brev til FN, sendt 23. september 2019. 

«De herskende modellene som den internasjonale klimapolitikken bygger på nå, er uberettiget. Det er grusomt og forferdelig å kreve at billioner skal kastes bort på grunnlag av resultatene av disse ufullkomne modellene. Dagens klimapolitikk undergraver hele økonomien brutalt og unødvendig», heter det i brevet.

Likevel er det fortsatt et viktig tema: Oppvarmingen de siste tiårene er et faktum, det samme er issmeltingen ved polene. Selv om dette er syklisk. Og noen forskere spår at vi vil gå inn i en liten istid nær midten av århundret. Det blir en kald bølge. Og kanskje det som skjer ved polene akkurat nå, er en forløper for det. Men forbløffende nok er det ingen vitenskapelige konferanser om klima. Og det er ingen felles sannhet som kommer fra dette vitenskapelig kontrovers. Det er ingen tilfeldighet at nobelprisvinneren i fysikk, Ivar Giaever, sa på et møte med andre nobelprisvinnere: «Oppvarmingen av jorden har blitt den nye religionen fordi du ikke kan snakke om den.» 

Det er rart, men det russiske vitenskapsakademiet, som den viktigste ekspertorganisasjonen i landet, har fortsatt intet offisiell konsolidert syn på årsakene og tidsrammen for oppvarmingen av jorden. Stillingen er tvetydig, sier presidenten for akademiet, Alexander Sergeev. Det er klart at det må være en seriøs klimakonferanse for å utvikle en felles vitenskapelig plattform for russiske forskere. Tross alt, til syvende og sist handler det om fysikk og målbare fakta. Svaret bør også handle om det. Et svar som man kan bygge på når man tar strategiske politiske og økonomiske beslutninger. 

Det er veldig risikabelt å følge Vesten i dette. Vi kan se i hvilken situasjon Europa har brakt seg selv. Ikke bare stiger prisene for hvert brensel (inkludert ved!) som aldri før, men det er også uforutsette miljøproblemer. I Frankrike har det for eksempel vært protester mot vindturbiner den siste tiden. De dreper ikke bare fugler, lager en ubehagelig og til og med skadelig lyd eller forurenser vakre landskap, det er også uklart hvordan man kan bli kvitt de gigantiske turbinbladene. De er laget av tungt komposittmateriale, er ca 40 meter lange og veier 7 tonn. Noen gamle vindmøllevinger  ble sendt fra Europa til Ukraina. I Amerika er gamle møllevinger rett og slett begravd i bakken. I noen EU-land er dette forbudt, men det er fortsatt ingen annen løsning. 

Vi kjenner dette problemet fra Krim, hvor Cape Meganom var dekket med vindturbiner under Ukrainas styre. Allerede før gjenforeningen av Krim med Russland gikk dette fasjonable prosjektet nedoverbakke. Vindmøllevingene datt av. Generatorene er korroderte. Hvem skal rydde opp i dette? Hvor er økologene? På tide å ringe Greta Thunberg?

La oss avslutte med et blikk inn i evigheten. I følge tidslinjen for klimaendringer på jorden de siste halv milliard år, var det enda varmere før vi kom. Det har vært syklisk oppvarming og avkjøling de siste tusen årene. Vi er fortsatt innenfor disse grensene. Russland trenger en seriøs klimavitenskapelig diskusjon. Samtidig er det klart at planeten trenger å holdes ren uansett. Men, som president Putin bemerket med rette: «vi trenger ikke å innføre en rekke standardordninger blindt; alle beslutninger som tas, bør bety en ny kilde til vekst og teknologi for den russiske økonomien.»"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lenke: https://clintel.org/clintel-on-russian-tv/

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar