søndag 29. oktober 2023

Ekstrem tørke herjer Amazonas

 Sitat NRK:

«Ekstrem tørke herjer Amazonas
Vannstanden i verdens største elv er mange meter lavere enn normalt. Selv om de bor i en regnskog, er befolkningen truet av vannmangel og tørke. – Nok et tegn på at Amazonas er i ferd med å kollapse, sier Regnskogfondet


Det stemmer at det for tiden er tørke i Amazonas, men hva er egentlig årsaken? Tilstanden i Brasil ligner mistenkelig på det som også har skjedd i Øst-Afrika i år, og har åpenbart sammenheng med sterkt synkende havtemperaturer. I løpet av sommeren 2023 kunngjorde FN "Global Boiling"-påstandene, noe som åpenbart er tull og klimapropaganda. Om man sjekket Sea Surface Temperature Maps (fra NOAA), kunne man se at Atlanterhavet faktisk var omkring 2 grader C kaldere, eller mer, enn vanlig. Nå er dette ikke historisk uvanlig, bare avvikende fra de fleste årene. Utenfor Afrika var disse tallene enkelte steder så mye som 10 grader C kaldere enn vanlig.

Nå har dette blitt observert i over 140 år. Hver gang havet blir kaldt stenges den tropiske passatvinden av. Når det skjer, drives ikke fuktig luft og vann inn i Amazonasbassenget, og heller ikke inn inn over Øst-Afrika. En annen ting som man ser ved dette, er at skogene i Afrikas Kongo-basseng og det søramerikanske Amazonas-bassenget kanskje ikke burde kalles «regnskoger». Regionene er passatvind-vannete skoger.

Dette værmønsteret har vært kjent i over 100 år nå. Det er ingen overraskelse og det er syklisk. Ikke les noen menneskeskapte "klimaendringer" i dette. Det er det ikke.

FNs agenda er å skremme skatter og avgifter fra oss, men påstandene om «Global Boiling» er rett og slett usann. Det motsatte har faktisk skjedd.

Noen av Sør-Statene i USA lider også av tørke! Dette er produktet av det samme værfenomen, og det er også grunnen til at det ikke ble særlig med  orkaner der i år. Det ble faktisk bare en beskjeden en i Mexicogolfen hele året. 

                                           
              
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar