lørdag 28. oktober 2023

Et nytt fall i aksjekursen (37%) til Siemens Energi

Det er forferdelig. Etter å ha lidd et fall på 36 % i juni på grunn av uventet store vedlikeholdsregninger, har Siemens Energy tapt ytterligere 37 % på torsdag (26.10.2023) da det avslørte ordrer og inntekter ville være enda lavere enn de nåværende dempede forventningene. Aksjen som ble solgt for 24 euro i mai, selges nå for 7.



Det går så dårlig at Olaf Scholz, Tysklands kansler, har til og med sagt at Siemens Energy er "veldig viktig". Tilsynelatende er samtalene "intensive", noe som antagelig betyr at selskapet er på dødens rand og den tyske regjeringen blir bedt om å hjelpe til med å redde det.

Og så kommer vi til et punkt der et selskap som selger produkter som er avhengig av statlige subsidier, nå ber om selv å bli subsidiert. Og hele den grønne industrien var avhengig av statlig pumpet "vitenskap" og kunstig lave renter for å eksistere i utgangspunktet. Som et pyramidespill må den før eller siden kollapse.

Tyler Durden, ZeroHedge

Siemens Energy-andeler krasjer 37 % da fornybart sammenbrudd gnister «grønn panikk»

Siemens Energy-aksjer i Tyskland krasjet torsdag (26.10) etter at selskapet advarte om at vindturbinvirksomheten dens sliter med kvalitetsproblemer og offshore-utfordringer. Selskapet sa at det evaluerer ulike tiltak for å styrke balansen og diskuterer statsgarantier med den tyske regjeringen. Dette kommer ettersom det brygger opp til en finanskrise innen offshore vindenergi.

Det hevdes at Siemens ber om opptil 15 milliarder euro (176 milliarder NOK) i garantier.

Hele vindindustrien ligger nede

Selv The Guardian spør om noe er galt i hele vindindustrien, om enn bare som et middel til å bane vei for å be om større subsidier.

Vindturbinvirksomheten har ikke kommet seg etter Siemens sjokk i juni som viste at større turbiner ikke alltid var bedre, og noe illevarslende galt var det som ville koste et uanstendig beløp å fikse. Det lovet ikke godt at problemet ble "funnet" å være enten rotoren, lagrene "eller designet" - som dekket stort sett alt. I august kunngjorde Siemens Energy et årlig tap på 4,5 milliarder euro (53 milliarder NOK).

Selvtilliten er borte. I juli stanset den svenske energigiganten Vattenfall arbeidet med planene for havvindpark utenfor Norfolk. I august tapte det danske vindselskapet Ørsted 25 % etter at det avslørte at det kan bli nødt til å avskrive «verdien av sin amerikanske portefølje med nesten 2 milliarder pund» (27 milliarder NOK). Aksjemarkedet var så skremmende at det tappet nesten 7 milliarder pund i verdi den uken. Totalt sett har Ørsted-aksjen falt med to tredjedeler fra toppen tidlig i 2021.

De siste overskriftene om Ørsted sier alt:

Orsted: Sunrise Wind-prosjektet vil sannsynligvis bli avviklet etter at det ikke er mulig å få ekstra subsidier.

For en uke siden reduserte Deutsche Bank sin 12-måneders aksjekursprognose for den danske energigiganten Ørsted med 36 %, med henvisning til forsinkelser fra leverandører, lavere skattefradrag og stigende priser. – CNBC

Ting har ikke akkurat vært bra for Vestas heller:

Vestas er også ned 30 % i år.


Til tross for massive subsidier, rikelige gode intensjoner og drakoniske forskrifter for fossile brenselkonkurrenter fungerer ikke grønn energi, og Net Zero er ren fantasi.














Kilde --> JoNova

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar