søndag 1. oktober 2023

Om istapet av innenlandsisen

Cherry-picket statistikk og overskalerte grafer (som visker ut de relative faktorer) er et velbrukt våpen i klimaindustrien når smeltenarrativet skal presenteres: Data fra både Arktis og Antarktis misbrukes på det skammeligste for at offentligheten skal tro det er en "akselererende krise" på gang. 

Da får vi disse typiske figurene (der man bevisst bruker små referansetall) som får folk flest til å tro at det er en dramatisk smelting på gang (men se lenger nede i innlegget, der settes de faktiske smeltetall i perspektiv):


Men hvor raskt smelter egentlig Arktis og Antarktis?

Her har det vært løyet så lenge og systematisk at selv "klimaskeptikere" nekter å tro sine egne øyne og ører når de faktiske forhold legges ut i forståelige former:

1. Den langvarige trenden for Grønland er at ca. 0.1% av samlet ismasse smelter pr tiår (1% pr. hundreår)

2. For Antarktis er det nesten ikke registrerbart; ca. 0.0045% pr tiår (1% på 2,200 år). Noen studier viser forøvrig vekst.

3. Kombinert bidrar Arktis + Antarktis slik til en havstigning på ca. 1 mm pr. år (10 cm pr. hundreår)

Her ser vi de store tall for dette de siste 120 år:



For de siste tiårene er der ingen forandring i den lange trenden, et eks. kan ses her:



Smeltevann fra Arktis + Antarktis er ikke den eneste faktoren som påvirker havnivået

Faktisk bare ca. en tredel av de ca +/-30 cm/hundreår som de fleste studier hevder (vi kan da raust se bort fra at flere forskere mener tallet er lavere; 10-20 cm/år).
Termalekspansjon, geologiske endringer (den dynamiske landheving/-senking som henger igjen fra tidligere geologiske perioder), osv. utgjør resten. 

Likevel ser vi stadig de gjentatte skremslene om at havet "snarlig" kan stige 70 m pga. "akselererende smelting" ved polene. Men når vi ser på de faktisk tallene, hvor lenge vil det ta å nå en havstigning på 70m på denne måten?

Riktig: Nærmere 22.000 år.... 

Men hvor mange trauste og ærlige borgere ville funnet seg i skatteøkningene og avgiftsgaloppen drevet fram av dagens klimaindustri om de kjente til de faktiske forhold rundt den påstått "akselererende smelting" ved polene?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar