lørdag 31. desember 2022

Undersjøisk vulkansk aktivitet har gitt oss flere varmebobler - såkalte "Blobs" i havet.

 

De siste årene har det vært økte basalt-vulkanutbrudd i det nordlige Stillehavet og det nordlige Atlanterhavet. Dette er ikke de enorme eksplosive utbruddene vi ser på land, men er mindre, dypt under havet, og kan vare i måneder og til og med år slik at de går ubemerket hen. De har veldig varm lava som kan spre seg i mange mil og bygge små fjellkjeder og varme opp havvannet. Havvannet varmer deretter opp atmosfæren over store områder. Nesten alle slike lavahendelser har forårsaket "hot spots" som har varmet opp havvannet og forårsaket varmende luft-"blobs".

De siste tiårene har mediene beskrevet dette som henholdsvis "the Blob", "son of Blob" og "return of the Blob".

MSM fortalte oss gjentatte ganger at disse varmeklattene var forårsaket av menneskeskapt CO2 som gir oss global oppvarming. Men det er ikke tilfelle.

 

Nedenfor er temperaturprofilen til det nordlige Stillehavet. Trekantene viser tre nylige basaltiske utbrudd. Ikke vist er en annen like utenfor den japanske kysten kalt Neshimo Shima.

 

Det varme vannet vises i rødt. Disse Blob-ene er årsaken til oppvarmingen av luften i det nordlige Stillehavet tvers over  Beringhavet ved normale vindmønstre og varmer opp den arktiske luften. Denne varme luften griper inn i den polare hvirvelen (Polar Vortex).



På bildet under ser vi til venstre en normal/stabil polar virvel, da den sirkulerer den iskalde luften rundt nordpolen. Men den varme luften forstyrrer virvelen som vist av de tre røde pilene på bildet til høyre, og den iskalde polare luften presses sørover, slik vi ser av de tre hvite pilene.


Så den eneste nye varmen er den som slippes ut av vulkanene. De iskalde temperaturene sprer seg sørover og avkjøler dermed planeten ved å utstråle den nye overflødige varmen til verdensrommet. Netto innvirkning på global oppvarming/avkjøling?

 

Nei, overskuddsvarmen utstråles til verdensrommet.

 

 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar